Dotazníky a jejich vyhodnocení

21.11.2010 19:11

Na přelomu září a října 2010 jsme požádaly prostřednictvím školy rodiče žáků o odpovědi na několik otázek. O naší škole se po Dubči šíří spousta zpráv, ať již založených na pravdě nebo na principu „jedna paní povídala“. Vybraly jsme tedy několik nejčastějších témat a sešla se nám spousta názorů.
Dotazníky vyzněly pro naši školu relativně dobře, objevila se v nich spousta poděkování jednotlivým učitelům, pochvala za vstřícné jednání,atd. Co se týká kvality výuky, převládala spokojenost. Nejvíce ohlasů bylo na výuku jazyků - potřeba větší intenzity, případně více hodin, konverzace, apod.
Nejvíce se rodiče ne příliš pochvalně vyjadřovali k webovým stránkám školy, stížnostem dětí na nedostatečně čisté a zapáchající toalety bez toaletního papíru. Co se týká kvality výuky, převládala spokojenost, nejvíce ohlasů bylo na výuku jazyků - potřeba větší intenzity, případně více hodin, konverzace, apod. Ze všeobecných připomínek se ve všech třídách objevila potřeba denního vrátného ve škole. Několik z těchto témat se již začalo řešit, jako např.:

  • webové stránky školy se začínají aktualizovat a postupně se budou doplňovat informace, které rodičům chyběly. Za to mockrát děkujeme paní učitelce Vedrové!
  • proběhla schůzka zástupců KRPŠ s vyučujícími anglického jazyka přímo v jazykové učebně...podrobnosti naleznete v dalším článku.
  • řeší se přítomnost denního vrátného a úklidu toalet i během dne

Závěrem by se tedy dalo říci, že s fungováním školy jsou (ti kteří ji navštěvují a jejich rodiče) více méně spokojeni. Ovšem i zde, tak jako na jiných školách, je třeba ještě spoustu věcí vylepšit a na tom se budeme snažit pracovat. Proto prosíme, využijte naše diskusní fórum a přidávejte připomínky a podněty, které s trochou snahy povedou ke zlepšení prostředí, ve kterém naše děti tráví tolik času!

Zde se můžete ještě jednou podívat na zmíněný dotazník a zde naleznete jeho vyhodnocení, o kterém Vás mimo jiné budou informovat třídní důvěrníci na třídních schůzkách dne 23. 11. 2010.

Zapsala: Alena Kocábková a Jana Vondrušková 

Kontakt

Klub rodičů a přátel při ZŠ Dubeč Starodubečská 413
Praha 10 Dubeč
IČO:26526565
č.ú. 2100125002/2010