Jazyková učebna

22.11.2010 19:18

Schůzka zástupců KRPŠ s vyučujícími jazyků dne 3.11.2010

Přítomni za KRPŠ - paní Gnip, paní Kasanová, paní Kubitová
Přítomni za vyučující jazyků - paní učitelka Kondelíková, paní zástupkyně Kratochvílová

  • 1) Paní učitelka Kondelíková seznámila zástupce KRPŠ se všeobecnou informací o výuce angličtiny – probíhá podle ucelené a navazující řady učebnic Mgr. Marie Zahálkové (schválené MŠMT v r.2006), jejíž součástí jsou též poslechové nahrávky včetně metodiky. Související pracovní sešity si žáci kupují individuálně. Zpestření výuky (např. sledování filmů s anglickými titulky v anglickém znění, další materiály apod.) vyučující negují pro časovou náročnost. Uvítali by navýšení časové dotace pro předmět.
  • 2) Ve škole jsou dvě jazykové učebny (každá pro 16 žáků) s přesluhujícím technickým vybavením. Využívají je výhradně žáci II.stupně – mají dělené vyučování. Obě byly vybudovány při rekonstrukci školy před 10 lety. Nainstalovaný systém (rozvody do sluchátek + mikrofony ke každému místu a centrální rozvod s napojením na přepínací pult) vyučujícím umožňuje propojovat jednotlivé žáky podle potřeby – dvojice, trojice…Dle vyučujících i žáků, kteří funkční systém zažili v praxi, byl hodnocen jako atraktivní a operativní. V současné době je systém poruchový, přenosný CD přehrávač již nefunguje.
  • 3) Paní zástupkyně požádala, zda by bylo možné z prostředků KRPŠ koupit přenosný CD přehrávač i pro kabinet hudební výchovy – před rokem zakoupený přístroj je nefunkční.

Závěr
Sdružení KRPŠ přislíbilo v nejbližším možném termínu zakoupit přenosný CD přehrávač dostatečného výkonu a s podporou MP3 , USB vstupem, RSD systémem – přehled trhu s vytipováním několika přehrávačů odpovídajících parametrů zajistí paní Kasanová.
Paní zástupkyně Kratochvílová a paní Kubitová se nabídly zjistit a oslovit firmy, zabývající se ozvučovací technikou. Je nutné odborně posoudit současný stav systému a nabídnout možná řešení. KRPŠ zvažuje pomoci škole spolufinancovat „zprovoznění“ jazykových učeben.
K zakoupení přenosného CD pro kabinet HV jsme doporučily nejdříve přístroj v záruce reklamovat.

O dalších jednáních a změnách k tomuto tématu Vás budeme informovat.

Zapsala: Lenka Kasanová 

Kontakt

Klub rodičů a přátel při ZŠ Dubeč Starodubečská 413
Praha 10 Dubeč
IČO:26526565
č.ú. 2100125002/2010